Apa de cocos

Ce este apa de nucă de cocos?

Apa de nucă de cocos este lichidul limpede găsit în interiorul verde, al nucii de cocos. Cocosii tineri sunt favorizați pentru apa lor, deoarece sunt mai gustoși, au un volum abundent și mai ușor.Nucă de cocos mai matură are o coajă mai tare și mai puțină apă în interior, deoarece se solidifică treptat pentru a forma carnea.(pulpa).
În nutriție, apa de nucă de cocos este diferită de laptele de nucă de cocos și uleiul de nucă de cocos, ambele făcute din puplă de nucă de cocos.

Care sunt beneficiile nutritionale ale apei de nuca de cocos?

În 100 ml de apă proaspătă de nucă de cocos extrasă din nuci se găsește aproximativ 2,7 mg de zahăr, însă trebuie să știți că în versiunile de marcă de pe rafturile supermarketurilor ar putea fi cantități mai mari de zahăr, variind de la 3g la 6g . Astfel, într-o porție de 330 ml de apă de nucă de cocos din supermarket, pot exista peste 15 g de zahăr (aproximativ 3 lingurițe). Are mai puțin zahăr și mai puține calorii decât multe sucuri, băuturi răcoritoare și băuturi sportive, dar totuși zaharurile sunt “libere”, ceea ce înseamnă că nu sunt legate de fibre și vor fi absorbite rapid în sânge.
Apa de nucă de cocos conține și o cantitate de potasiu, care este esențială pentru sănătatea inimii și o bună funcționare scheletică și musculară. Aproximativ 185-207 mg de potasiu în 100 ml. Cu toate acestea, în comparație cu o banană medie (330 mg) sau cartof (715 mg), nu este o cantitate mare.

Beneficiile în sănătate:

  • consumarea apei de nucă de cocos după exercițiu îmbunătățește rezistența și performanțele atletice. Acest lucru se datorează faptului că conține carbohidrați sub formă de glucoză (un zahăr simplu) și electroliți sodici și potasiu – componentele esențiale în băuturile comerciale pentru sport.
  • apa de nucă de cocos este pretinsă a fi o băutură sănătoasă pentru inimă din cauza conținutului de potasiu.Potasiul sa dovedit a reduce tensiunea arterială la persoanele cu hipertensiune arterială prin contracararea efectelor sodiului care pot determina creșterea tensiunii arteriale.; Există o mulțime de fructe și legume care sunt bogate în potasiu, care conțin, de asemenea, fibre, vitamine și minerale.(banane, caise, legume cu frunze verzi ,portocalele);
  • apa de cocos împreună cu un stil de viață, cum ar fi consumul unei alimentații echilibrate, menținerea unei greutăți sănătoase, oprirea fumatului și creșterea activității, pot ajuta la scăderea colesterolului;
  • reduce arsurile la stomac și constipația;
  • diuretic natural – ajută la îndepărtarea toxinelor și curățarea tractului urinar. Prin urmare, îmbunătățește funcționarea renală și previne apariția de pietre la rinichi și infecție.

Cum aleg cea mai sănătoasă apă de nucă de cocos?

Dacă alegeți să o cumpărați din supermarket,:

  • citiți eticheta – pentru ca un produs să aibă un conținut scăzut de zahăr, ar trebui să fie mai mic de 2,5g la 100g / ml. apă de cocos și sub 0,3 g sau 0,1 g de sodiu.
  • evitați varietățile aromate deoarece acestea tind să aibă un conținut mai mare de zahăr și astfel vor conține mai multe calorii.

Apa naturală de nucă de cocos care a fost recoltată direct din nucă este cea mai bună alegere.Versiunile cartonate au fost în general procesate prin tratament termic sau pasteurizare pentru a prelungi termenul lor de valabilitate.

Cum alegi o nucă de cocos?

O nucă de cocos bună are mult lichid .Poți verifica dacă scuturi nuca.Când nuca este veche are foarte puțin lichid în interior.