De ce este important sa curatam corpul de toxine inainte de a incepe orice program de slabire sau de imbunatatire a sanatatii?

Toxicitatea externa a alimentelor, a aerului si a apei cauzeaza intotdeauna toxicitatea interna a sangelui, a tesuturilor si a fluidelor celulare, iar aceste stari toxice devin un teren propice dezvoltarii bolilor si degenerarii. Nici un medicament si nici o procedura chirurgicala nu poate rezolva aceasta problema, deoarece cauza nu o constituie microbii, genele sau malformatiile congenitale, ci starea de toxicitate din sangele si tesuturile corpului uman, o afectiune numita toxemie. Singura modalitate de a vindeca orice boala cronica sau afectiune degenerativa este eliminarea cauzei fundamentale, curatand corpul de toxinele care polueaza sangele si tesuturile care atrag microbii si slabesc imunitatea. Asta inseamna detoxifierea mediului intern al corpului uman, repararea pagubelor toxice cauzate organelor vitale si refacerea echilibrului tuturor functiilor vitale esentiale.

Chiar si in absenta poluarii mediului, corpul uman genereaza toxine interne, care sunt produse secundare naturale ale digestiei si metabolismului. Cand glucoza si oxigenul sunt arse in celule pentru a genera energie, se degaja reziduuri acide si dioxid de carbon. Un alt rezid toxic este acidul lactic produs in tesuturi prin utilizarea muschilor. Intr-un organism sanatos, bine echilibrat, toate aceste „gunoaie” metabolice naturale sunt eliminate automat din sistem de organele excretoare.

Un medic american eminent, dr. John Tilden, in cartea sa, Toxemia, spune ca „toxinele sunt produse secundare, iar intr-un organism echilibrat si sanatos sunt generate si eliminate la fel de repede pe cat sunt produse. Cand toxinele sunt retinute si depozitate in corp apare toxemia. In absenta toxemiei nu poate exista nici o boala, prin urmare, retentia toxinelor metabolice este principala cauza a bolii.”

Un alt medic renumit, dr. Theodore Baroody, autorul cartii Alkalize or die (Alcalinizeaza-te sau mori) sustine cu tarie aceeasi idee:

„Nenumaratele denumiri ale bolilor nu prea au importanta. Conteaza insa faptul ca toate au aceeasi cauza fundamentala: prea multe reziduuri acide in tesuturile din corp! Aceste reziduuri tisulare determina sanatate sau boala!

Cauza retentilor de toxine:

  1. Surplus de toxine care depaseste nivelurile metabolice naturale, cauzat de expunerea in exces la toxinele nenaturale ale mediului, din alimente, aer si apa.
  2. Afectarea proceselor normale de eliminare, cauzate de obiceiuri personale nesanatoase, a epuizarii sistemului nervos, din cauza stilurilor de viata hiperactive moderne.
  3. Combinatii de factori diversi – obiceiuri alimentare haotice, stil de viata accelerat, stres excesiv si odihna insuficienta, fumatul in exces, alcool in exces etc.

Acum, pentru ca ai citit aceste informatii, esti constient de faptul ca atat detoxifierea cat si orice program de recuperare a sanatatii este personalizat. Pentru a sti exact care este tipul de detoxifiere potrivit afectiunilor sau dezechilibrelor tale, beneficiaza acum de o consultatie online.